Alternatív KRESZ

 2011.07.12. 09:24

Tegnap délután az egyik nagyobb áruházba mentem vásárolni. Az áruház parkolója nem volt teli, sőt a bejárathoz közel is lehetett találni sok üres parkolóhelyet. Ami rögtön feltűnt, az egy nagy fekete kocsi a bejáratnál lévő rokkan parkolóban, benne erősen pigmentált testszínű lények ültek. Nem látszottak rokkantnak, bár azért feltételezhető, hogy ők vagy népes családjuk valamely tagja azért igénybe vesz rokkantsági segélyt. Sajnos ez azonban nem volt kellően megalapozott. Ezek alapján elgondolkodtam, hogy minek erőlködik az állam, hogy betartassa, módosítsa a közlekedési szabályokat? Sokkal célravezetőbb lenne a jelenlegi morálhoz igazítani a KRESZ szabályait, így legalizálva ezeket a "szabálysértéseket" és megspórolni az államnak a végül úgysem behajtott büntetéseket.

A következő módosításokat javasolom:

  • Rokkant parkoló kiegészítő táblával "segélyből élők és hátrányosan megkülönböztetett kisebbség részére".
  • Sebességkorlátozó táblák alá " Kivétel BMW, AUDI"
  • Behajtani tilos - Kivéve célforgalom + "vagy ha nincs kedved kerülni"
  • Kötelező haladási tábla nevét kell csak módosítani "Javasolt haladási irány"-ra
  • Parkolni és várakozni tilos táblákat akár el is lehet hagyni. Másik megoldásként átnevezni őket "Kopasz kigyúrt kanci..ányok számára fenntartott parkoló"-ra
  • Lakóövezet tábla is átnevezhető. "Utcai autóversenyhez és vagizáshoz kijelölt terület"

Legvégső megoldásként esetleg bizonyos körök kaphatnának külön jelzés, ami felmentést jelent a KRESZ szabályainak betartása alól.

 

Címkék: kresz

A bejegyzés trackback címe:

https://showder.blog.hu/api/trackback/id/tr713059731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása