Félreértelmezett törvény

 2008.12.30. 10:13

A Homáron van egy post ami azt mutatja be, mennyire tévesen is értelmezi a  Cora és a Tesco az alábbi törvényt. Ugyanis a tábla ki van téve oda is ahol az óvszereket lehet megvásárolni. Íme a törvény:

Fogyasztóvédelmi törvény 1997. évi CLV. törvény:

2.§ v) szexuális termék: olyan birtokba vehető forgalomképes dolog, amelynek elsődleges célja a szexuális ingerkeltés, különösen amely nemi aktust vagy egyéb szexuális cselekményt nyíltan ábrázol, illetve emberi testet, testrészt szexuális ingerkeltésre alkalmas módon vagy szexuális ingerkeltés céljából ábrázol, ideértve a - rendeltetése szerint - szexuális ingerkeltésre szolgáló, nemi aktus vagy egyéb szexuális cselekmény során alkalmazható eszközt is, a fogamzásgátlás céljából alkalmazható eszköz kivételével,

16/A § (2) Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére szexuális terméket értékesíteni, illetve kiszolgálni.

Ezek alapján ugye pont ott nem kellene kitenni. Ebből kiindulva gondolom próbavásálásokkal ellenőrzik, hogy az áruházak betartják e a jogszabályt.

- Na Zsoltika most bemész és kérsz 2 műkukit, meg egy műpuncit, de nem ám kézi pumpásat hanem motorosat...
- Jaj ne Apú megint műpuncit kell kérnem? A múltkor is fel kellett próbálgatnom a bácsik elött h melyik jó a kukimra..
- Kuss legyen, ez munka és nem kívánságműsor, különben is milyen férfi vagy te? Már 12 éves vagy, mit gondolsz, az élet csupa játék és mulatozás? És dobd el a cigit, különben nem kapsz este egy korty vodkát sem a vacsorához. Hát milyen ember lesz belőled?

 

- Láthatnám a jogosítványát vagy a személyi igazolványát?
- Az meg miért kell -kérdezi a férfi
- Tudja jogszabály, hogy 18 év alattit nem szolgálhatunk ki...
- De hiszen én régen elmúltam 18
- Háát azt mindenki mondhassa. Ne tudja meg, milyen koránérőek a mai fiatalok.
- Hát ez? A szakállam, a ráncok, az őszes halánték?
- Az lehet álszakáll is! El nem tudja képzelni mire képesek ezek a fiatalok manapság. Álszakállt és álráncokat ragasztanak magukra, hogy idősebbnek látszódjanak. Régen csak kifestették magukat, de mára már akár nyugdíjigazolványt is bemutatnak, csak hogy óvszerhez jussanak és aztán perverz dolgokat műveljenek vele. Ezért tart itt a társadalom, mert ezek folyton csak védekeznek. Bezzeg az én időmben, ott nem volt ám ilyen. 13 éves voltam amikor a nagyobbik született, a 6.-al meg most jöttem vissza szülési szabadságról, pedig még csak most múltam 30.

Várom már a napot amikor ilyen táblákat elhelyeznek el az áruházakban.

"Uborkát, répát és hüvelyes zöldségeket - a törvény értelmében - csak 18 év feletti vásárlóink részére árusítunk."

"10 kilónál nagyobb pontyokak 18 év alatti gyermek csak szülői engedéllyel vagy felnőtt kiséretében vásárolhat"

"Kedves vásárlóink! Szafaládé vásálásakor személyi igazolvány szükséges"

"A kutyanyakörv és póráz szexuális segédeszkönek minősül, így 18 év alatti személy nem vásárolhatja"

"Rezgő hívásjelzésre alkalmas mobiltelefon készüléket vagy elektromos porszívó berendezést vásárolni szándékozó kiskorúakat nem szolgálunk ki"

"Tejszínhabot és csokiszirupot csak 18. életévét betöltött személy vásárolhat"

Címkék: humor homár showder

A bejegyzés trackback címe:

https://showder.blog.hu/api/trackback/id/tr35848233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása